Mandag - torsdag 9.00-16.00
Fredag 9.00-15.00
Min konto + 45 6916 1740

Guide: Sådan søger du skrotpræmie - digitalt

Guide: Sådan søger du skrotpræmie - digitalt

Fra den 1. Januar blev skotattesten digital. Det betyder at du skal ansøge om skrotpræmie med dit Nem-ID på borger.dk. Du vil få 2200,- for din bil, men vær opmærksom på at du i visse tilfælde skal betale nogle penge til opuggeren for at få hentet din bil. Hos bedsteskrotpris.dk arbejder vi på at du kan få den bedste pris for din gamle bil, og du vil i mange tilfælde ofte stadig kunne få mere end skrotpræmien på 2200,- 

Hvorfor skal man ansøge skrotpræmien digitalt?

Tidligere har skrotningsattesten været på papir og håndteret manuelt. Det gør derfor at processen ofte er indeffektiv og at der nogle tilfælde kan gå flere dage før at du som sælger modtager din skrotpræmie. Fordelen for dig er derfor at du i højere grad er sikret dine penge, da de udbetales direkte af Miljøministeriet til din Nem-Konto.

I følge Miljøstyrelsen er der også andre årsager til at lave skrotningsattesten digital. Nogle af årsagerne er;

  • Du undgår at skade miljøet. 10-12 procent af bilskrotninger i Danmark sker hos en ikke-godkendt autoophugger. Uden en godkendt autoophugger er der risiko for forurening af miljøet med olie, bly eller saltsyre (Hos Bedsteskrotpris.com anvender vi selvfølgelig kun godkendte ophuggere).
  • Du undgår at bryde loven. Mange ved det ikke – men du skal faktisk benytte en godkendt ophugger. Ellers bryder du loven.
  • Du undgår at blive snydt. 8-10 procent af de biler, der skrottes hos en ikke-godkendt ophugger, bliver slet ikke skrottet. De bliver ulovligt videresolgt til for eksempel Østeuropa eller Afrika - og du bliver snydt.

Hvordan skrotter jeg min bil digitalt?

Forsøget på at gøre det mere enkelt at skrotte biler sætter miljøordningen processen igang i start 2020, så kan du altid være sikker på at få udbetalt dine penge, og ophuggerne slipper for at lege bank. Ulempen er at du kan risikere at skulle vente længe på din skrotpræmie, og at det bliver sværere at få mere for din bil hvis du bruger de traditionelle metoder. Gennem bedsteskrotpris, arbejder vi stadig på at du får mere end de 2200.

Kort og godt kan processen deles op i nogle enkelte steps

1. Du går på Borger.dk og vælger den ophugger som har givet dig den bedste skrotpris.
2. Ophuggeren går på Borger og fortæller Miljøstyrelsen at de har modtaget/skrottet din bil.
3. Miljøordningen For Biler kontrollerer nu, at du er den retmæssig ejer og der ikke er pant i bilen - hvis de indtastede oplysninger er korrekte, modtaget du skrotningsgodtgørelsen på din Nemkonto indenfor et par hverdagedage.

I kan se en kort video om processen nedenunder

Få flest penge for din skrot bil

Hver måned modtager bedsteskrotpris rigtig mange biler, i mange størrelse med og uden skader, og vi arbejder hver dag på at sikre at du får en god og tryg handel når du skal skrotte din bil, uanset bilens tilstand. Hos bedsteskrotpris gør vi det nemt, at få et overblik over hvor høj en skrotningspræmie du kan få for din bil. Og vi hjælper også gerne dig. 

For at vi kan give dig den bedste skrotningspræmie, og sørge for at du får mere for din bil, er det er rigtig god ide at sende billeder af din bil, så skrothandlerne har større mulighed for at byde mere hvis det er lige den model de mangler. Der er er nemlig stor forskel på hvad du kan få for den enkelte bil og i hvilken landsdel. Nogle gange er der kun få kilometer mellem en stor prisforskel, som blandt andet skyldes at de reservelde som er i bilen. Nogle gange kan reservedelene genbruges og videre sælges inden bilen skrottes. Men det afhænger af den enkelte skrotters kunder, og oftest har de specialiseret sig i få bilmærker hver især.

Hos bedsteskrotpris arbejder vi sammen med mere end 50 ophuggere i landet, og ved derfor hvor du får den største skrotningspræmie for den bil du har. Det er vigtigt at give os så mange detaljer som muligt, som kan være med til at forhøje din pris. Læs vores guide: Sådan får du den bedste pris for din skrotbil

 

Vil du køre længere for en bedre skrotningspræmie?

Skrotningspræmien er den, en ophugger tilbyder dig i kontanter for at aflevere din bil. Præmien modsvarer det som ophuggeren mener at den er værd på det gældende tidspunkt. Skrotningspræmien er afhængig af den variable jernpris, og derfor er bilens vægt vigtig. Desuden er bilens indhold af reservedele, både indvendige og udvendige også afgørende for prisen på din bil. Det er dog den store spiller på markedet, miljøstyrelsen, som i sidste ende afgør prisen. Hvert år fastsætter miljøstyrelsen nemlig en skrotningspræmie, og det er den pris som er udgangspunktet når der bydes på din skrot bil. 

Nogle autoophuggere specialiserer sig inden for nogle bestemte bilmærker, som de enten reparerer eller videre sælger reservedele til. Derfor kan du nogle gange kører længere for at få en bedre pris på din bil, hvis vi kan ramme en ophugger som har interesse for din bil, på trods af en større afstand. Derfor skal du altid bruge bedsteskrotpris og lade os sørge for at få den bedste pris på din bil, da vi kender markedet og området.